***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! В битката за София интригата е за второто място. Тел Авив планира да спаси заложниците в рамките на няколко часа


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 26 октомври   

 

Палестинските съпротивителни групи чакат Израел да наводни тунелите на Хамас с нервнопаралитичен газ и вода под наблюдението на командосите на американските сили „ Делта “ като част от изненадваща офанзива против Ивицата Газа, сподели почитан арабски източник пред Middle East Eye.

Израел и Съединени американски щати се надяват да реализират детайла на изненада, с цел да обхванат в тунелите на Хамас, намиращите се под Газа, да спасят към 220 заложници и да убият хиляди бойци, принадлежащи към групировката, сподели източникът.

***

В борбата за София интригата е за второто място - под % разлика. Очаква се изборна интензивност да е към 41%.

Електоралните настройки са както следва:

Васил Терзиев, ПП-ДБ и „ Спаси София “- 29,8%
Антон Хекимян, ГЕРБ-СДС - 21,1%
Ваня Григорова, Българска социалистическа партия - 20,2%
Деян Николов, „ Възраждане “ – 10,2%
Вили Лилков, коалиция КОД – 8,3%
Ивайло Вълчев, Има Такъв Народ – 3,4%

***

„ Народът на Гърция измина дълъг път. […] И по този път е реализирано доста. Както всички знаем, рецесията, която избухна през 2009 година, и програмата от фискални регулации и структурни промени, които тя наложи – имаха извънредно висока цена “, съобщи Лагард в Атина по време на двудневно си посещаване за съвещанието на борда на ЕЦБ.

Президентът на ЕЦБ означи, че през тези години стопанската система на Гърция наложително се е свивала доста заради фискалните регулации, като коронавирус пандемията е довела до в допълнение стесняване от 9 % в гръцката стопанска система през 2020 година

***

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху заплаши всички членове на Хамас в Газа и отвън анклава в телевизионна тирада, излъчена нощес, съобщи ДПА.

„ Всички членове на Хамас са обречени – над земята, подземен, в Газа и отвън Газа “, съобщи Нетаняху. Израел води „ битка за своето битие ", добави той.

Хиляди терористи към този момент са били убити след клането, осъществено от ислямисткото придвижване Хамас на 7 октомври и това е „ единствено началото ", сподели още израелският министър председател.

***

***

НАТО напълно поддържа суверенитета и териториалната целокупност на Молдова, призоваваме Русия да изтегли силите си от територията на страната, съобщи през днешния ден генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на среща с молдовския министър председател Дорин Речан в централата на алианса в Брюксел, съобщи Българска телеграфна агенция.

***

Няколко страни са забъркани по случая със арестуваните над 50 кг опиати в дипломатически автомобил на границата сред България и Турция. Това сподели шефът на отдела за битка с наркотрафика в Агенция „ Митници “ Стефан Бакалов.

***

Отново от същото…

***

Другите съветски сили също търпят огромни загуби, само че също не стопират да се опитват…

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР